Ring på: +45 36 70 43 00
hero@hero.dk

Vi tilbyder


Tandhjul til planetgear og indvendige tandkranse

Tandhjul bruges i rigtig mange sammenhænge. Hos Hero Gears er vi specialister i produktion af dele til planetgear, herunder indvendige fortandinger og splines. Vi har f.eks. en fleksibel robotautomatiseret linje til produktion af indvendige fortandinger med diameter op til Ø450mm. Rent faktisk har vi produceret tandhjul til planetgear siden 1965.

Vi fremstiller i dag både til hurtiggående planetgear der gearer op og kører med op til 25000 omdr./min, samt til mere langsomtgående planetgear hvor store momenter på op til 100 kNm overføres.

Vi fremstiller primært indvendige fortandinger ved tandhøvling eller tandstikning, som det også kaldes. Fordelen er, at man kan fortande med relativt lille afstand ned mod et bryst samt brede indvendige fortandinger med lille diameter. Der kræves normalt kun ca. 5mm frigang under fortandingen.

Vi tilbyder også snart ind- og udvendige fortandinger fremstillet ved metoden power skiving. Dette er en ny og meget produktiv metode, som på grund af værktøjsomkostningerne er særligt velegnet til større serier. Desuden kræves en større frigang mellem fortanding og flangekanter på grund af værktøjets bearbejdningsvinkel. Typisk op mod 25mm. I tillæg kan nogle geometrier være uhensigtsmæssige, hvis spånerne ikke kan komme hurtigt nok væk fra selve skæreområdet og dermed bliver hvirvlet ind i skæreprocessen med overflade fejl til følge.

Rømning er en tredje metode til effektiv fremstilling af indvendige fortandinger. Den anvendes typisk på mindre dele så som bøsninger, idet rømmenålene er temmelig dyre. Hvis styktallet er stort nok er der dog ingen problemer i at benytte store rømmenåle på op til ca. 250-300 mm i diameter.