Ring på: +45 36 70 43 00
hero@hero.dk

Vi tilbyder


High speed tandhjul til fx turbokompressorer, damp- og gasturbiner

Der er store krav til tandhjul, der bruges i turbokompressorer, damp- og gasturbiner. På grund af de høje
omdrejningstal på op mod 40.000 omdr./min samt de af og til meget høje udvekslingsforhold, er
nøjagtigheden af fortandingen uhyre vigtig.

Specielt rundløb, delinger og profil er vigtige. Ofte laves forskellige modifikationer, så som tip- og end relief, på tænderne for at optimere tandindgrebet.

Samtidig stilles der meget høje krav til de hurtiggående udgangsaksler, hvor løbekrav mellem lejesøler og forbindelsen til løbehjulet oftest skal ligge inden for max. 0,005mm. Cylindricitet, rundhed og overfladekrav på lejesøler er også vigtige elementer for at glidelejer eller keramiske rullelejer får optimale driftsforhold.

Hero Gears har over 40 års erfaring i produktion af tandhjul til high speed tandhjul, og vi har hen over årene leveret til over 8.000 turbokompressorer. Dette uden et eneste havari på grund af tandhjulene.

Ofte garanterer vores kunder at maskinerne skal kunne holde til at køre 24 timer i døgnet 20 år i træk, og det holder vores tandhjul til uden problemer.

Vi producerer i dag tandhjul til turbokompressorer med centerafstande fra 180-600mm. Også til højtydende pilfortandede gear. Kravet til fortandingskvaliteten er som regel klasse 4 eller 5 efter DIN 3962 (AGMA 12-13).

Til turbokompressorer, gasturbiner og andre high speed gear kan Hero Gears tilbyde stort set alle de nøjagtige roterende dele. Herunder:

  • Indgangsaksler
  • Hovedtandhjul
  • Udgangsaksler
  • Rotornav med labyrinttætning for centrering af løbehjul
  • Centralbolte med slebne gevind
  • Oliepumpetandhjul