Ring på: +45 36 70 43 00
hero@hero.dk

Om Hero


Historie

Maskinfabrikken Hero blev grundlagt i 1942 som ordreproducerende maskinfabrik. I løbet af få år blev de første universalfræsemaskiner 4U og 4P konstrueret, og de blev de følgende år solgt i stort antal i både ind- og udland. Produktionen var i en årrække nær 100 maskiner om året.

I 1955 blev en ny generation af universalfræsemaskiner præsenteret: Modellerne 1A, 1B og 1C. Disse maskiner løste de stigende krav til værktøjsmaskiner med hensyn til tilspænding og ilgang i alle retninger, samt hurtig skift af spindel- og tilspændingsfarter. De kunne ligeledes udstyres med forskellige typer vertikalhoveder. Maskinernes kendetegn var stor fleksibilitet og meget lang holdbarhed. Mange maskiner fra den tid kører stadig.

En licensproduktion i Belgien blev ligeledes etableret under navnet Viking. De nye fræsemaskiner var udstyret med komplicerede gearkasser med mange tandhjul. Tandhjul var ikke en del af Hero´s produktion, og de blev derfor indkøbt hos forskellige underleverandører. Desværre var det ikke muligt at købe tandhjul i den ønskede kvalitet, og for at løse dette problem besluttede man at starte egen tandhjulsproduktion.

I 1964 indkøbte Hero derfor de første tandhjulsslibe- og fræsemaskiner. Ligeledes blev en Klingelnberg tandhjulsmålemaskine anskaffet. Tandhjulsproduktionen udviklede sig hurtigt, idet andre firmaer der havde behov for præcisionstandhjul, snart så deres fordel i at købe disse hos Hero. Allerede i 1970 var tandhjulsproduktionen den største del af omsætningen, og man besluttede at nedlægge fræsemaskineproduktionen, der samtidig viste sig at være mindre lønsom.

I 1989 etableres Hero Tandhjul A/S. I dag, 40 år senere, er produktionen 100 procent indstillet på tandhjul. Der er kommet mange nye maskiner til siden og arbejdsområdet er udbygget, så vi nu kan levere tandhjul op til 1250 mm i diameter. Specialet er stadig slebne tandhjul, men vi producerer også fræsede og høvlede tandhjul samt splines.

December 2010: Eftersom eksporten voksede betydeligt, til 70%, besluttede vi et navneskift til det mere internationale Hero Gears A/S.